De Top 3 Sinterklaas cadeautjes voor 2023

De kinderen tellen al goed af. Het is weer bijna tijd voor Pakjesavond. Sinterklaas komt eraan!  Misschien hebben jouw kids wel al een brief aan de Sint geschreven. Wat staat er op hun verlanglijstje? We willen allemaal dat onze kinderen spelend leren en dan ben je bij ons aan het juiste adres.We hebben voor jou het leukste educatieve speelgoed opgelijst. Shoppen met korting? Lees dan zeker tot op het einde. 

Dit is onze top 3 Sinterklaas cadeautjes


Puzzels voor baby's en grotere kinderenWat is er leuker dan samen puzzelen? Dan kan al als baby, met de puzzel die je hier op de afbeelding. Voor oudere kinderen kan je kiezen voor de klassiekere puzzels of de stap naar Connetix, Moes of andere open-einde speelbouwdozen zetten. Dat is echt puzzelen 2.0. Bovendien ook leuk om mee te bouwen. Maak van Pakjesavond de leukste avond van het jaar.

Een leuke puzzel als Sint cadeau

Sinterklaas tip: sensorisch spel: de wereld vol tactiele ontdekkingstochten

Ook de Sint duikt in de boeiende wereld van sensorisch speelgoed. Een wereld waar tactiele vaardigheden ontwikkelen en verbeelding stimuleren mooi samenkomen. Dat is iets waar de goedheilig man alleen maar kan achter staan. Daarom brengt hij dit cadeau ook graag op pakjesavond. 

Speelrijst en playfoam zijn uitstekende voorbeelden van dit fascinerende genre. Speelrijst biedt kinderen de kans om te graven, gieten en voelen, waardoor ze hun fijne motoriek en tastzin ontwikkelen. Het geeft hen een rustgevende sensorische ervaring en opent de deur naar fantasierijke spelletjes, zoals het creëren van 'rijstbergen' of het verbergen van kleine schatten. 

Aan de andere kant nodigt playfoam kinderen uit om te kneden, vormen en boetseren, waardoor artistieke expressie en tactiele ontwikkeling worden gestimuleerd. Het zachte, kneedbare materiaal biedt een sensorische uitlaatklep, terwijl het ook creativiteit en probleemoplossend denken bevordert. 

Met sensorisch speelgoed kunnen kinderen hun zintuigen op een speelse manier verkennen, terwijl ze tegelijkertijd genieten van een wereld van creativiteit en ontdekking.

Sinterklaas brengt ook speelgoed voor buiten

Deze pakjesavond hoeven de cadeautjes niet binnen te blijven. Laat de kinderen de frisse lucht opsnuiven met buitenspeelgoed dat avontuur en actief plezier stimuleert. 

Denk aan kleurrijke eerste steps en autootjes van Scoot & Ride, die de coördinatie van je kind stimuleren. Bovendien kunnen ze ook binnen dienst doen als het echt té Belgisch weer is.

Door de Sint buitenspeelgoed te laten brengen, geef je niet alleen een cadeau, maar ook de mogelijkheid om de natuur te omarmen, actief (buiten) te zijn en herinneringen te creëren die verder reiken dan de woonkamer. Maak dit Sinterklaasfeest onvergetelijk met de opwinding van buitenspelen.

Deze pakjesavond mogen het ook cadeautjes voor binnen & buiten zijn.Deze pakjesavond mogen het ook cadeautjes voor binnen én buiten zijn.

Sinterklaas brengt dit jaar cadeautjes met korting! 

Sinterklaas denkt dit jaar ook aan de mama's en de papa's, want hij brengt cadeautjes met korting. Wat je daarvoor moet doen? 

  • Maak een leuke tekening voor Sinterklaas met je kind
  • Stuur deze naar hallo@schatvanemil.eu
  • Je ontvangt van de officiële helpers van de Sint dan een kortingscode van 5%

Deze actie is geldig voor alle tekeningen die binnenkomen t.e.m 5/12/2023. De code is niet cumuleerbaar met andere kortingen.

De Top 3 Sinterklaas cadeautjes voor 2023

Hoe maak je speelrijst voor sensorisch spel?

We gaan zelf speelrijst maken! In dit artikel ontdek je hoe je zelf gekleurde rijst kunt maken voor sensorisch spel. Het is makkelijk om zelf te doen en je kinderen hebben er urenlang speelplezier van. En dan hebben we nog niet verteld hoe goed speelrijst is voor hun ontwikkeling. Liever niet zelf aan de slag? Lees dan zeker ook verder.

18 september 2023

Naar het recept voor speelrijst keyboard_arrow_right

Ontdek de voordelen van sensorisch spel met de Schat van Emil

Maak kennis met de wondere wereld van sensorisch spel en de voordelen ervan voor de ontwikkeling van jouw kind. Sensorisch spelen is niet alleen leuk, maar ook nog een leerrijk. Onze Emil kan er zich uuuuuuuren mee bezig houden. Logisch dan ook dat we deze toppertjes met jullie willen delen.

6 augustus 2023

Meer over sensorisch spel keyboard_arrow_right

In 't echt shoppen bij De Schat van Emil

Kom jij live bij ons shoppen op zondag 26 maart en 2 april 2023? Die dagen vind je ons en onze merken bij Schuur van Tuur. Het ideale moment om jouw favoriete educatief, duurzaam of open-einde speelgoed in 't echt te ontdekken. Een unieke kans om onze webshop te ontdekken.

5 maart 2023

Lees meer keyboard_arrow_right

MOES – spelenderwijs de motoriek van je kind stimuleren.

Heb je ze al gespot? We hebben een nieuw merk bij De Schat van Emil: MOES. Een lokaal merk, Belgisch zelfs, van duurzaam en educatief speelgoed – ja, dat konden we niet weerstaan. De missie van MOES is duidelijk: de creativiteit en de motoriek van kinderen stimuleren op een leuke, originele manier.

18 januari 2023

Lees meer keyboard_arrow_right

Ook de Sint gaat voor ecologisch!

Sint-Maarten of Sinterklaas? Wat is het verschil????

31 oktober 2022

Lees meer keyboard_arrow_right

Educatief speelgoed wat is dat?

Wat betekent educatief speelgoed? Educatief speelgoed is gemaakt om de cognitieve vaardigheden van je kind te prikkelen en te ontwikkelen.

1 oktober 2022

Lees meer keyboard_arrow_right

Ecologisch bellenblazen? Zo doe jij het!

Alle kleine beetjes helpen bij ecologisch leven. En dat geef je je kinderen al van jongs af aan mee. Ook een van de leukste spelletjes: bellenblazen. Wij testten 3 recepten voor je uit en deden dat zo ecologisch mogelijk.

27 augustus 2022

Lees meer keyboard_arrow_right

Het leukste kraamcadeau voor pasgeboren baby's en jonge mama's.

Ga je op kraambezoek of naar een babyborrel, maar heb je helemaal geen idee wat je de kleine pasgeboren baby en de jonge mama best cadeau doet? Deze kraamcadeautjes zijn leuk voor ouders én kind, bovendien zijn ze ecologisch en educatief verantwoord. Toch nog niet helemaal zeker? Dan is de cadeaubon of ons kraampakket op maat nog altijd een goed idee.

22 mei 2022

Ja, ik wil inspiratie voor een kraamcadeau keyboard_arrow_right

Samen knutselen en gezelschapsspelletjes spelen in de paasvakantie

Met deze spulletjes kan je kind zich creatief uitleven deze paasvakantie. Want zeg eens eerlijk, het weer zit ons even niet mee he.

4 april 2022

Ja, ik wil tips ontdekken! keyboard_arrow_right

Al spelend Groenten en fruit leren eten

Kiezen voor gezonde voeding begint al heel jong. Leer je kind van jongsaf aan groenten en fruit te eten door al spelenderwijs ze te laten zien. En niet enkel groenten en fruit kan je aan je kind laten zien, maar verschillende soorten voeding in het algemeen.

16 maart 2022

Meer lezen keyboard_arrow_right

Onze 5 favoriete bad- en buitenspeelgoed

Buiten spelen, met water spelen of in bad, het is altijd superfijn om al spelend te leren. Het was moeilijk kiezen wat onze favorieten zijn maar met deze stuks zal je kind zich nooit vervelen.

4 maart 2022

Lees meer keyboard_arrow_right

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x