Over de speelgoedwinkel van Emil

De Schat van Emil, jouw online speelgoedwinkel

De Schat van Emil is gegroeid vanuit een droom. Een droom van een kind, Emil. Emil werd in het midden van de pandemie geboren. In plaats van een babyborrel werd zijn eerste feestje gehouden op zijn eerste verjaardag. En dat werd een knalfeestje, ook wat betreft cadeautjes. Toen de papa van Emil grappend zei: "Hiervan kunnen we een speelgoedwinkel beginnen," begon het idee bij mij te rijpen. 

Ik ging op zoek naar speelgoed dat mijn kind intellectueel uitdaagt. Een online speelgoedwinkel om Emil te ondersteunen in zijn ontwikkeling. Net als andere jonge ouders vond ik dat een hele uitdaging. Wij zijn bewust bezig met de ontwikkeling van Emil. Van buitenspelen tot met water spelen in bad, elk stuk speelgoed dat hij heeft, is doordacht. Wij laten hem ook graag allerlei nieuwe dingen ontdekken. 

Daarom ging ik zelf aan de slag en startte ik in maart 2022 de speelgoedwinkel De Schat van Emil. Elk stuk speelgoed dat je hier vindt, bevordert de motoriek van het kind, maar ook de verbeelding. 

Een speelgoedwinkel met open-einde, duurzaam, lokaal en sensorisch speelgoed.

Niet zomaar elk speelgoed merk komt bij ons op de webshop. We staan voor meer dan 100% achter elk merk dat we aanbieden. En in die verschillende merken hebben allemaal 1 ding gemeenschappelijk: ze behoren stuk voor stuk tot één van onderstaande categoriën: 

  • Open-einde speelgoed
  • Sensorisch speelgoed
  • Duurzaam en/of lokaal geproduceerd en ontwikkeld.

Team De Schat van Emil

Ik ben Elke, de mama van Emil en ondernemer in hart en ziel. Al enkele jaren ben ik actief met verschillende winkels en in verschillende sectoren in Vlaanderen. 

Met de geboorte van Emil, ging een droom in vervulling. Maar eigenlijk begon het dan pas. Ouderschap is speciaal. Als ik zie hoe snel Emil groeit, wil ik heel bewust van elk moment genieten. Hem opvoeden met speelgoed dat hem de nodige uitdaging biedt om uit te groeien tot een jongeman die zijn mannetje kan staan. Een jongeman die zijn dromen najaagt. 

Ik vond het belangrijk om te kiezen voor zo veel mogelijk lokale merken, maar ook ecologisch speelgoed. Met lokaal bedoel ik uit Vlaanderen, Nederland of Europa. Hoewel De Schat van Emil een webshop is, vinden we persoonlijke aanpak en advies enorm belangrijk. 

Emil, de inspiratiebron voor onze online speelgoedwinkel

Heb je nog vragen? Wij staan klaar om jou te helpen.

Over de speelgoedwinkel van Emil

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x